SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ρ. - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 
 
Αγαπητά μέλη του Σ.Ε.Ρ.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου κ. Σπύρου Δημητράλουλα με την κα Βασιλική Κατσαούνου - Φράγκου και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης και της Επιστημονικής Υπευθύνου του Ξενώνα παιδιών με Αυτισμό "ΑΓΓΕΛΙΑ" κας Αποστολοπούλου, σας ανακοινώνουμε ότι δημιουργείται η ευκαιρία για τα μέλη μας εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών Ρεφλεξολογίας στον Ξενώνα "ΑΓΓΕΛΙΑ".

Όσοι ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στην έδρα του Σωματείου αναφέροντας τα εξής:

- έτος και σχολή αποφοίτησης, αναγνωρισμένης από το Σ.Ε.Ρ.

- χρονικό διάστημα που εξασκείτε ή εργάζεστε ως Ρεφλεξολόγος

- προηγούμενη εμπειρία εθελοντική ή μή σε παρόμοια περιστατικά

Θα στελεχωθεί η ομάδα αρχικά με 2-3 άτομα, κατά προτίμησιν με κατοικία προσκείμενη στην περιοχή της Ν.Μάκρης. Τα μέλη που θα στελεχώσουν εθελοντικά τον ξενώνα θα κληθούν να συμπληρώσουν - υπογράψουν αίτηση προσφοράς εθελοντισμού και αποποίησης χρηματικής αμοιβής για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Στην συνέχεια θα εγκριθεί από το Δ.Σ. του Νοσ/μείου Γ.Γεννηματάς που ανήκει ο ξενώνας και η δομή του προγράμματος ''ΑΓΓΕΛΙΑ''.

Η Επιστημονική Υπεύθυνος του Ξενώνα είναι η κα Αποστόλογλου, η διεύθυνση του Ξενώνα είναι: Νικολάου Πλαστήρα 6, Νέα Μάκρη
τηλ. 22940-90431

Μετά τιμής,
το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ρ.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Το Ελληνικό έχει όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει στην Α1»

Συντάχθηκε απο τον/την Marios Borinos   
Τετάρτη, 30 Μάιος 2012 13:21
Από την ΕΣΚΑΝΑ σε δύο χρόνια το Ελληνικό βρέθηκε στην Α1 κατηγορία κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα και οι άνθρωποι της ομάδας ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τη νέα χρονιά, την παρθενική τους στα μεγάλα σαλόνια. Η φετινή σεζόν ήταν δύσκολη και με ανατροπές αλλά τελικά το Ελληνικό κατάφερε να πετύχει τον στόχο του που ήταν εξ αρχής η άνοδος όπως τονίζει στο cobrasports.gr η βασική γκαρντ/φόργουορντ της ομάδας, Μαριρόζα Μπόνη, που προβλέπει ότι «το Ελληνικό μπορεί να είναι η νέα δύναμη στον χώρο»!
Η άνοδος ήταν από την αρχή της σεζόν ο βασικός στόχος του Ελληνικού;
Εξ’ αρχής ο στόχος της ομάδας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνεπώς η άνοδος στην Α1 κατηγορία.
Ποιο ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας σας; Το ατού της ομάδας εντός ή εκτός παρκέ;
Κλειδί της επιτυχίας μας ήταν η καλή συνεργασία, καθώς και η προσήλωση και αποφασιστικότητα για την επίτευξη του στόχου από την αρχή έως το τέλος της σεζόν.

boni1Πότε αρχίσατε να πιστεύετε στην άνοδο;
Από την αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν πιστοί στον στόχο μας και δεν τον εγκαταλείψαμε ποτέ, παρά τις δύο ήττες.
Ποιο ήταν το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Νότου από πλευράς ανταγωνισμού και ποιότητας των ομάδων;
Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό, σίγουρα οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν αυτές που ξεχώριζαν αλλά όπως αποδείχθηκε και οι υπόλοιπες ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές. Βέβαια δεν έλειπαν και οι ομάδες, όπως σε κάθε πρωτάθλημα, οι οποίες ήταν μικρότερης δυναμικότητας και τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις.
Ποια στιγμή θα ξεχώριζες από αυτή τη σεζόν;
Σίγουρα τη νίκη μας στο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, η οποία καθόρισε και την άνοδο μας στην Α1 κατηγορία.
Σε ποιον θα αφιέρωνες τον τίτλο και την άνοδο;
Στους προπονητές μου (Ρουμπελάκη-Παντελάκη-Δεμέναγα) και όλο το τιμ, στις συμπαίκτριές μου, στην διοίκηση της ομάδας που ήταν πάντα στο πλευρό μας και είναι παράδειγμα προς μίμηση και στην οικογένειά μου.
Συμφωνείς με την άποψη ότι το Ελληνικό είναι η νέα δύναμη του γυναικείου μπάσκετ;
Σίγουρα είναι μια ομάδα που έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να πρωταγωνιστήσει  τα επόμενα χρόνια στο χώρο. Η διοίκηση της ομάδας έχει υψηλές προσδοκίες  και είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το παν για να τις εκπληρώσει.
boni xoros
Με δύο ανόδους σε ισάριθμες σεζόν, πιστεύεις ότι η ομάδα έχει τη δυναμική να ξεχωρίσει του χρόνου στην Α1 ή θα έχει σαν αρχικό στόχο την παραμονή;
Αυτή η ομάδα, όπως απέδειξε και τις δύο προηγούμενες  σεζόν, έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα είναι κάποιος ικανοποιημένος με μια απλή παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να μιλάμε για στόχους.
Η ομάδα είναι οικονομικά υγιής ώστε να αντεπεξέλθει στα δεδομένα της Α1;
Αν και δεν είμαι η αρμόδια για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά και αυτό περιλαμβάνει και το οικονομικό κομμάτι. Δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην Α1.
Η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα;
Η διοίκηση από το ξεκίνημα ήταν στο πλευρό μας, ακόμα και στα δύσκολα, δεν έχασε ποτέ την πίστη της στο πρόσωπο μας και όπως είπα και προηγουμένως είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς στις μέρες μας είναι πολύ σπουδαίο να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που να ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς.
Εσύ θα παραμείνεις στην ομάδα;
Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη διοίκηση, η δική μου επιθυμία πάντως είναι να παραμείνω στην ομάδα.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ



Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9/4605-11.5.12, σας ανακοινώνουμε επισήμως ότι  ο 1ος προκριματικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Σερβίας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και ώρα 17.30΄στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκη».

 Καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που θα αγωνιστώ και εγώ από την μεριά μου δίπλα σε αυτούς τους αθλητές. Εύχομαι στο γήπεδο να βρεθεί αρκετός κόσμος να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συναυλία υποστήριξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών




Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Αρχιτεκτονική
Ενεργοί πολίτες της πόλης της Αθήνας που δεν ανήκουν σε κάποιον φορέα αλλά με συλλογικό πνεύμα, αποφάσισαν να διοργανώσουν συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να στηρίξουν την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Αρχιτεκτονική και ώρα 19:00. Το μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι «η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι».
Σε αυτή την προσπάθεια θα ενώσουν τις φωνές τους οι:
-Αλκή
-Αντίπερα Όχθη
-Bella Fuzz
-Cyanna
-Dangel Angel
-Δραμαμίνη
-GAD.

-Kadinsky
-Mani Deum
-Ζωή Παπαδοπούλου
-Poem
-Strawberry Street
-Transistor

...ενώ το παρών θα δώσουν προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και των Μ.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, ανήκει στον χώρο των Α.Μ.Ε.Α και από το 1988, δραστηριοποιείται για 24 χρόνια στο χώρο αθλητισμού των κωφών με τη συμμετοχή 3.000 κωφών αθλητών από όλη την Ελλάδα σε 13 αθλήματα.
Ενόψει των διοργανώσεων της Παγκόσμιας (ICSD www.deaflympics.com ) και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EDSO www.edso.cu ) Αθλητισμού Κωφών για το έτος 2012, οι αθλητές χρειάζονται την στήριξη όλων μας προκειμένου να καταφέρουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές.
Οι περικοπές από την πλευρά της πολιτείας στα πλαίσια του γενικότερου δυσμενές οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθιστούν αδύνατο να καλυφθούν τα έξοδα των εθνικών ομάδων προκειμένου να παρευρεθούν στις σημαντικές αυτές διοργανώσεις.
Η Ομοσπονδία θέλοντας πάντα να στέκεται στο πλευρό τους, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταφέρουν οι αθλητές μας να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα της συμμετοχής καθώς η δίψα τους για διακρίσεις και το αίσθημα της περηφάνιας για την εκπροσώπηση της χώρας τους, περισσεύουν σε όλους…
Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, εν όψει και της επετείου των 20 χρόνων που συμπληρώνονται από το 1992, όπου η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης πρωτοξεκίνησε να συμμετέχει σε διοργανώσεις της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αρχιτεκτονική
Ελασιδών 6, Γκάζι (από Πειραιώς 116)
Ώρα έναρξης: 19:00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (η τιμή δεν περιλαμβάνει ποτό)

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ









 
















Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

   




ΠΕΡΙΛΗΨΗ



Οι αθλητικές κακώσεις αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα πεδίο συνεχούς έρευνας με στόχο τον προσδιορισμό και περιορισμό των προδιαθεσικών παραγόντων κινδύνου που τις προκαλούν. Ειδικά σε αθλήματα επαφής όπως το μπάσκετ απαιτείται σαφής γνώση του μηχανισμού  κάκωσης και τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού. Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθούν οι παράγοντες κινδύνου πρόκλησης των τραυματισμών, οι περιοχές του σώματος που υπέστησαν τους σοβαρότερους τραυματισμούς, η θεραπευτική αντιμετώπισής τους και το χρονικό διάστημα επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα. Στην έρευνα συμμετείχαν 129 αθλητές του μπάσκετ, 67 γυναίκες και 62 άντρες, όλοι μέλη εθνικών κατηγοριών (Α1, Α2, Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική κατηγορία).



ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ



Ως όργανο μέτρησης στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε ένα δομημένο ερωτηματολόγιο, ανώνυμο, το οποίο αποτελούνταν από επτά ερωτήματα, τα οποία οι αθλητές σημείωναν με (Χ) τις απαντήσεις και όπου χρειαζόταν σημείωναν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την απάντησή τους.



ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ



Η έρευνα διήρκησε από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012. Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμπλήρωναν το ερωτηματολόγιο και το επέστρεφαν σε κλειστό φάκελο για να διατηρηθεί η ανωνυμία.

Το ερωτηματολόγιο εκτός από τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά όπως ύψος και ηλικία περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης των κακώσεων, περιοχές του σώματος που υπέστη το σοβαρότερο τραυματισμό, θεραπευτική μέθοδος που ακολουθήθηκε, το χρονικό διάστημα επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα και αν υπήρξε υποτροπή στην κάκωση.



ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΚΑΚΩΣΕΩΝ




Κακή προθέρμανση
Ακατάλληλος/
Ελλιπής εξοπλισμός
Θερμοκρασία γηπέδου
Σωματική επαφή
Λάθος προπόνηση
Κακή ψυχολογική κατάσταση
Άλλο αίτιο
Άνδρες
31
12
11
27
11
11
5
Γυναίκες
24
4
12
22
16
12
6
Συνολικό
55
16
23
49
27
23
11








ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ








Κεφάλι
Ώμος
Αγκώνας
Καρπός - Δάκτυλα
Οσφυική μοίρα Σ.Σ.
Αυχενική μοίρα Σ.Σ.
Γόνατο
Ποδοκνημική
Άλλο
Άνδρες
3
4
2
4
7
2
20
22
8
Γυναίκες
3
9
7
9
6
2
21
22
2
Σύνολο
6
13
9
13
13
4
41
42
10










ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ






Φαρμακευτική αγωγή
Ακινητοποίηση με νάρθηκα
Φυσικοθεραπεία
Ρεφλεξολογία
Βελονισμός-ΗΒ
Χειροπρακτική
Ομοιπαθητική
Χειρουργείο
Άνδρες
16
13
45
0
8
8
0
19
Γυναίκες
18
13
50
0
7
8
1
23
Σύνολο
34
26
95
0
15
16
1
32








ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ






Ηλεκτροθεραπεία
Κινησιοθεραπεία
Μάλαξη
Κρυοθεραπεία
Θερμοθεραπεία
Περίδεση
Άνδρες
30
25
29
16
18
13
Γυναίκες
20
20
23
19
13
15
Σύνολο
50
45
52
35
31
28






ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;






ΝΑΙ
ΟΧΙ
Άνδρες
12
50
Γυναίκες
10
57
Σύνολο
22
107










ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑΤΕ;






Φυσ/πεια
Ρεφλεξολογία
Βελονισμός
Χειροπρακτική
Ομοιπαθητική
Άνδρες
29
17
20
32
13
Γυναίκες
22
9
20
27
1
Σύνολο
51
26
40
59
14










ΠΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ;






1
ΕΩΣ 5
ΕΩΣ 10
Άνδρες
26
35
1
Γυναίκες
24
36
8
Σύνολο
50
71
9










ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών/τριων είχαν μέχρι 5 τραυματισμούς στη μέχρι τώρα καριέρα τους. Ο κυριότερος παράγων πρόκλησης τραυματισμών είναι η κακή προθέρμανση - πράγμα που πρέπει να εκτιμηθεί κυρίως από τους γυμναστές και τους προπονητές των ομάδων - και η σωματική επαφή. Κυριότερος τραυματισμός για τον καλαθοσφαιριστή/στρια είναι η κάκωση της ποδοκνημικής και πολύ κοντά ακολουθεί ο τραυματισμός στο γόνατο. Η θεραπευτική μέθοδος που ακολουθείται είναι κυρίως φυσ/πεία σε ποσοστό άνω του 70% ενώ ακολουθεί η χειρουργική αντιμετόπηση σε ποσοστό κοντά στο 30% και η φαρμακευτική αγωγή σε ποσοστό περίπου 25%. Πολύ σημαντικό είναι ότι τα ποσοστά υποτροπής του τραυματισμού είναι πολύ μικρά πράγμα που αποδεικνύει ότι η θεραπευτική μέθοδος που ακολουθείται είναι η ενδεδειγμένη. Φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αφού ο χώρος της αποκατάστασης συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα. Τέλος, στην ερώτηση αν θα ακολουθούσαν οι αθλητές/τριες κάποια άλλη συμπληρωματική – εναλλακτική μέθοδο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο πρόβλημά τους η απάντηση ήταν πολύ θετική στην ειδικότητα της χειροπρακτικής (κοντά στο 50%), ενώ πολύ καλό είναι και το ποσοστό του βελονισμού το οποίο ανέρχεται γύρω στο 30%.