Ένα άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου έξω από τα δόντια!!!!!!!!
πηγή: http://www.gazzetta.gr/

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει στο blog του για την Εθνική ομάδα Κωφών, που τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, πήρε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Κοσκινάς, Τσαγκαρούλης, Γρίλλης, Απτόσογλου, Τετόρος, Παγκράτης, Πεταλάς, Ντερτιλής, Παπαδημητρίου, Τασιούλης, Ντικούδης, Ερηνάκης. Και Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Μπάλκογλου, Μελλίνη, Χαϊνά, Κοτσιάφτη, Κολτσακίδου, Καλογεροπούλου. Και δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον ή κάποια. Δεν τα ξέρετε τα παιδιά αυτά, ε; Εμ βέβαια! Πολλοί συνάδελφοι δεν θα βρουν επικερδές να μιλήσουν μαζί τους αφού δεν θα πουλήσουν μούρη στο Ritch ή στο Thalassa, πολλά κανάλια και ραδιόφωνα θα σκεφτούν «έλα ρε, δεν πουλάνε αυτοί» και οι μισοί και αν, απλά θα αρκεστούν σε μια αναφορά του τύπου «πήρε το χάλκινο η Εθνική Κωφών».
Άλλωστε... κωφοί είμαστε για να καταλάβουμε το μεγαλείο των παιδιών αυτών; Έλα ντε... Σε αυτή τη μαγική χώρα, παικταράδες είναι όσοι έχουν πακέτα στην τράπεζα και φυσικά αδήλωτα τις περισσότερες φορές, όσοι έχουν μοντέλες ξεβράκωτες δίπλα τους και όσοι κυκλοφορούν στα μπουζούκια με πολυτελή κάμπριο! Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα όπως πολύ σωστά την είπε και ο Δώνης..
Όπως την κατάντησαν πολλοί και σε πολλά επίπεδα. Γιατί για τη νοοτροπία μας, σόρι, δεν φταίνε ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Οι πολιτικοί φταίνε για άλλα. Αφορμή για όλα αυτά αποτελεί η μεγάλη διάκριση των παιδιών της εθνικής ομάδας των Κωφών ανδρών και γυναικών να μπούνε στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ελπίζω να ασχολήθηκε μαζί τους η ομοσπονδία, η ΕΟΚ, δεν ξέρω και ποιος άλλος. Και να πήγαν τα παιδιά με μια σωστή αποστολή και όχι πεταμένα και ξεχασμένα επειδή δεν υπάρχει ο φόβος μήπως κανένας νεόπλουτος μπασκετμπολίστας τους βάλει... χέρι και απειλήσει να μην παίξει! Αυτοί είναι οι μάγκες για μένα, οι μάγκες της ζωής, γιατί έχουν κάνει ένα πρόβλημά τους να μη φαίνεται, δεν το έβαλαν κάτω, δεν στέρησαν το όνειρό τους να παίξουν μπάσκετ και να χαρούν.
Και φυσικά υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά. Από αυτά στο αναπηρικό καροτσάκι, οι τυφλοί, οι κωφοί, όλοι όσοι είχαν μια μεγάλη ατυχία. Γιατί απορώ αν έχουμε σκεφτεί όλοι τη ζωή μας πώς θα ήταν αν είχαμε μια τέτοια αδυναμία... Απορώ αν έχουμε μπει στη θέση τους μια φορά. Οι περισσότεροι σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα της διπλανής πόρτας και όχι μάλιστα μόνο αυτό, αλλα λυπούνται και τους πραγματικούς μάγκες της ζωής. Ποιοι, οι κλέφτες, οι νεόπλουτοι, οι κονομημένοι και ευεργετημένοι αν είναι νόμιμοι, ενός μπουρδελοσυστήματος.
*Τα παιδιά αυτά λοιπόν, άνδρες και γυναίκες, πήραν την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των κωφών και είναι για μένα οι μεγάλοι νικητές, οι πραγματικοί μάγκες της ζωής και του αθλητισμού. Δυστυχώς όμως δεν τους αναφέρει κανείς αφού δεν έχουν λάμψη, δεν πουλάνε, δεν έχουν life style και ποιος τους... μάει τώρα! Γιατί εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν παίρνουν αυτά τα παιδιά κανένα μπόνους, κανένα δωράκι από την πολιτεία, κανένα πριμ από χορηγούς - αν έχουν έστω χορηγούς. Γιατί και οι μεγάλες εταιρείες τη μόστρα ψάχνουν και δεν βοηθούν χρηματικά τους άσημους και «προβληματικούς», όπως δυστυχώς έχω ακούσει να αποκαλούν κάποιοι ομάδες που έχουν γενετική ή όχι αδυναμία.
Εν πάση περιπτώσει ας ελπίσουμε να τους θυμηθεί και η ομοσπονδία και η πολιτεία και κανείς άλλος, έστω να πάει να τους πει ένα ευχαριστώ. Γιατί άμα είχαμε πάρει στο Μουντομπάσκετ την 4η θέση θα είχαμε ολοσέλιδα αφιερώματα, υποδοχές κλπ. Εγώ αυτή την άποψη ήθελα να καταθέσω, επειδή δεν γουστάρω ανθρώπους που ξεκινούν από μειονεκτική θέση να τους ξεχνάμε και να τους βάζουμε στο περιθώριο ενώ αυτοί παίζουν σε διπλό και τριπλό βαθμό δυσκολίας και χωρίς να περιμένουν να κονομήσουν, να πάρουν porsche και να πάνε στα μπουζούκια!