SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ





Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών ιδρύθηκε  με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Γ/188446/27.7.1999 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και ανήκει στο χώρο των ΑMEA και μέσω των οκτώ (8) σωματείων μας συμμετέχουν 3.000 κωφοί αθλητές από όλη την Ελλάδα σε 13 αθλήματα μεταξύ αυτών και η καλαθοσφαίριση.
 Οι Εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών λαμβάνουν μέρος από το 1988 στις διοργανώσεις της Παγκόσμιας (ICSD, www.deaflympics.com) και Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας (EDSO, www.edso.eu )  Αθλητισμού Κωφών με πολύ μεγάλες διακρίσεις.
Η Πολιτεία στηρίζει μέσο του υπουργείου υγείας την ΕΟΑΚ. Δυστυχώς όμως για το έτος 2012 έχει προβεί σε πολλές περικοπές, στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας μας και είναι αδύνατον να μπορέσουμε από μόνοι μας, να καλύψουμε τα  έξοδα των διοργανώσεων, για τις οποίες οι αθλητές μας με ιδιαίτερη αγωνία προσδοκούν και προετοιμάζονται. Η Ομοσπονδία θέλοντας πάντα να στέκεται στο πλευρό τους, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταφέρουν οι αθλητές μας να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα της συμμετοχής καθώς η δίψα τους για διακρίσεις και το αίσθημα της περηφάνιας για την εκπροσώπηση της χώρας τους, περισσεύουν σε όλους…
 Συγκεκριμένα οι Εθνικές μας Ομάδες Καλαθοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών, θέλουμε να συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί  στην Konya, Τουρκία (29 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2012).
Εκεί θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους για του Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών που θα γίνουν το 2013 στην Ουγγαρία, ελπίζοντας να συνεχίσουν τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου