SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

GUA SHA

Είναι μία τεχνική που μας έχει δοθεί από τους Κινέζους και εφαρμόζεται με παραδοσιακά πορσελάνινα κουταλάκια, κέρατα αιγοπροβάτων και βοοειδών ή επεξεργασμένες πέτρες.
Σκοπό έχει μέσω της εφαρμογής ξυσίματος (GUA) στο δέρμα, να φέρει στην επιφάνεια την στασιμοποιημένη αρνητική ενέργεια (SHA). Το Sha μπορεί να αποτελείται από τοξίνες που έχουν στασιμοποιηθεί κάτω από το δέρμα είτε επιφανειακά είτε βαθύτερα. Καθώς εφαρμόζεται το Gua Sha, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, απελευθερώνονται οι στασιμοποιημένες τοξίνες και έτσι δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα να αυτοκαθαριστεί.   
Το gua sha μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα σημεία του σώματος και πλεονεκτεί έναντι της βεντούζοθεραπείας σε περιοχές όπως ο αυχένας και οι αρθρώσεις.
Η τεχνική εφαρμόζεται πάνω στη πορεία των μεσημβρινών αλλά και σε επώδυνα σημεία τοπικά.
Αντένδειξη της τεχνικής θεωρείται ο όγκος (καλοήθεις ή κακοήθεις), οι πρόσφατες εγχειρήσεις, σε πληγές του δέρματος ή μολύνσεις αυτού, σε διαβητικό πόδι.
Στο τέλος της συνεδρίας και επειδή η υπεραιμία είναι πολύ έντονη, ο δέκτης πρέπει να αποφύγει το κρύο και την έντονη δραστηριότητα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου