SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Kinesio Taping & Mobility Workshop for Crossfit People(part 1)



Σε αυτή την ημερίδα αρχικά θα εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η κινησιο-επίδεση και τις τεχνικές τοποθέτησής της ανάλογα σε κάθε περίπτωση στους αθλητές του Crossfit. Στη συνέχεια θα γίνει η ανάλυση του Mobity Wod όπως δίνεται από την Crossfit αλλά και με επιπλέον υλικό από ασκήσεις κινητικότητας.
KINESIO TAPING
H τεχνική της κινησιο-επίδεσης με ελαστική ταινία όπως και η ταινία εφευρέθηκαν από τον Ιάπωνα Χειροπράκτη Δρ. Kenzo Kase το 1973. Ο Δρ. Kase έψαχνε μια μέθοδο η οποία θα βοηθούσε το σώμα να επουλώσει γρηγορότερα τους ιστούς αλλά και θα υποστηρίζει το σώμα χωρίς τον περιορισμό που είχαν οι ως τότε αθλητικές ταινίες. Η ελαστική κινησιο-ταινία πρωτοεμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και έκτοτε έχει “κατακτήσει” τον κόσμο της αποκατάστασης αλλά και της άθλησης.
MOBILITY WOD
Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει βαθύτερη εκμάθησης τεχνικής, διόρθωση λαθών και τρόπους αποφυγής αυτών (ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε σώματος), ασκήσεις κινητικότητας, ασκήσεις υποδομής, διατάσεις, περιτονιακή μάλαξη. Προσδιορίζουμε τον περιορισμό της άρθρωσης και την κινητοποιούμε στο πλαίσιο της θέσης που προσπαθούμε να βελτιώσουμε ή κινούμαστε περιφερειακά της άρθρωσης έχοντας στόχο τους ιστούς και τις περιτονίες που την περιβάλλουν.
Part 1: αυχενική- θωρακική μοίρα σπονδυλικής στήλης και άνω άκρα
Part 2: οσφυική μοίρα σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρα( το part 2 θα γίνει μετά το Πάσχα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Προσέλευση-Εγγραφές: 13:00
Kinesio Taping: 13:30-15:15
Διάλειμμα: 15:15- 15:30
Mobility Wod: 15:30-17:00

Πληροφορίες-Εγγραφές στη γραμματεία του box:
210 6095864(κάθε μέρα 17:00-21:00)
κ στο 6977430453

Κόστος: 15 ευρώ για τα μέλη του FitnessArt Crossfit Box
50 ευρώ για τα μη μέλη
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθεί δωρεάν μια ελαστική ταινία (kinesio tape).

Καθηγητές:
ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΛΩΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Είναι κάτοχος των εξής πτυχίων:
• Φυσ/πείας – Ειδ. Κιν/πεις
• Ρεφλεξολογίας
• Ηλεκτοβελονισμού
• Manual Therapy Mulligan
• Balance Kinesio Taping Practitioner.
Από το 2009 είναι συνεργάτης του κέντρου αποθεραπείας ¨Αποκατάσταση¨ που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο.
Θεραπευτής του Α.Ε.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ W.B.C. (Α1 εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών).
Συνεργάτης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ B.C. (Α1 εθνική κατηγορία μπάσκετ αντρών).
Θεραπευτής Π. Φάληρο men water polo team (Α΄ εθνική κατηγορία πόλο).
Θεραπευτής Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ κωφών.

Αφροδίτη Βέρρου
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( παράρτημα Σερρών) με ειδικότητα Αεροβική γυμναστική-Προπόνηση με βάρη και κατεύθυνση στη Βιολογία της Άσκησης. Ως φοιτήτρια υπήρξε μέλος του εργαστηρίου αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ Σέρρων. Πιστοποιημένη Pilates mat & equipment instructor από τους οργανισμούς The Pilates Coach και Peak Pilates. Hatha Yoga Instructor by Studio One (με δασκάλους Jaganath Hardy, Marcel Kraushaar, Γιάννα Κατσαγιώργη). Πρακτική στη Yoga ξεκίνησε το 2000 στην ομάδα «Ακτορίονες» του Βασίλη Λάγγου και της Αγγέλας Λύρα. Πιστοποιημένη Ρεφλεξολόγος,on site massage και εκπαιδευόμενη πρακτικός Shiatsu από τη Natural Health Science. Βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων με θέματα κυρίως την αποκατάσταση τραυματισμών και τη θεραπεία μέσω της άσκησης. Crossfit Mobility Trainer από την Crossfit TM. Υπήρξε προπονήτρια Ενόργανης Γυμναστικής μαζικού αθλητισμού ΣΕΓ ΣΙΡΙΣ Σερρών (2003-2007).Υπεύθυνη της ιστοσελίδας www.fitnessart.gr
 από το 2008. Βασικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Crossfit Box FitnessArt και εξωτερικός συνεργάτης της Physiomedica (Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης του Σωκράτη Ηλιάδη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου