SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ



Πολλές φορές παρατηρούμε σε προγράμματα αποκατάστασης ασκήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την ισορροπία του σώματος. Τι είναι αυτές οι ασκήσεις και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση;
Με τον όρο ιδιοδεκτικότητα περιγράφουμε των συνδυασμό νευρικών ώσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) και τους περιφερικούς μηχανοϋποδοχείς του αρθρικού θύλακα, του δέρματος, της μυϊκής ατράκτου, των οργάνων Golgi και των συνδέσμων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των νευρικών ώσεων στο αντανακλαστικό σπονδυλικό επίπεδο είναι η διέγερση ή η αναχαίτιση των κινητικών νευρώνων.
Ιδιοδεκτική άσκηση είναι εκείνη η δραστηριότητα που τείνει να βελτιώσει την ισορροπία και τον συγχρονισμένο κινητικό έλεγχο είτε αυτός είναι αντανακλαστικός είτε εκούσιος.
Μετά από έναν τραυματισμό η ακινητοποίηση των μελών του σώματος μειώνει σημαντικά την ικανότητα των ιδιοδεκτικών υποδοχέων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ασταθής άρθρωση. Η μειωμένη ιδιοδεκτική ικανότητα σε συνδυασμό με την  μυϊκή ατροφία κάνει το πρόβλημα πιο σύνθετο. Συνεπώς δεν αρκούν απλά ασκήσεις ισορροπίας αλλά αυτές πρέπει να συνδυάζονται με ασκήσεις δύναμης και ταχύτητας. Το ιδανικό θα ήταν οι ασκήσεις του κάθε αθλητή να έχουν κατεύθυνση το άθλημά του.
Οι ιδιοδεκτικές ασκήσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτές που έχουν να κάνουν με ασκήσεις στατικής ισορροπίας με ανοιχτά και κλειστά μάτια και αυτές της δυναμικής ισορροπίας.
Π.χ. Στατική ισορροπία:

Π.χ. Δυναμική ισορροπία:
 
 

Η διάρκεια αυτών των ασκήσεων κυμαίνεται από 10’ – 20’ στη φάση της αποκατάστασης ενώ μπορεί να φτάσει και τα 40’ σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα προπόνησεις.  

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

INTERSPORT Basketball Positioning Camp




Μία εμπειρία γεμάτη «Basket» για τους νέους αθλητές!
 
Τα INTERSPORT CAMPS, μία σειρά πρότυπων και εντατικών προπονητικών προγραμμάτων ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας , διεξάγονται φέτος για 7η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP, με επίκεντρο τα αθλήματα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Η αποστολή των INTERSPORT CAMPS είναι να προσφέρουν στα παιδιά μοναδικές αθλητικές εμπειρίες, που θα τα κάνουν να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να τον εντάξουν στη ζωή τους ενώ ταυτόχρονα, στοχεύουν στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του αθλητισμού από καταξιωμένους προπονητές.

Φέτος ξεκινάμε με το Basketball Positioning Camp , ένα camp για αθλητές από 12 ετών και άνω, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 22-24 Απριλίου σε συνεργασία με το Athens Sports Hall. Το camp του μπάσκετ σχεδιάστηκε με βάση τη μοναδική τεχνογνωσία της TNBA (The National Basketball Academy), του μεγαλύτερου οργανισμού στις ΗΠΑ που οργανώνει τα Youth Basketball Programs 12 ομάδων του ΝΒΑ και του WNBA, και θα διεξαχθεί από προπονητές με μεγάλη εμπειρία  στην προπόνηση αθλητών μικρής  ηλικίας αλλά και στην υλοποίηση προπονητικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών. Φέτος για πρώτη φορά δίνουμε την ευκαιρία στους νέους μας αθλητές και φίλους του basket να εξειδικευτούν στις θέσεις των Guards (περιφερειακών) και Forwards (ψηλών). 

Την επιμέλεια του προπονητικού προγράμματος θα έχουν οι παρακάτω εξειδικευμένοι προπονητές : Adam Branch,Αχιλλέας Δεμέναγας, Δήμος Ντικούδης και Γιώργος Λιθόπουλος.


Με την συμμετοχή του στο Basketball Positioning Day Camp, κάθε αθλητής θα λάβει ως δώρο ένα τεχνικό set προπόνησης με μπλούζα και σορτσάκι της PRO TOUCH καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα και καρτέλα αξιολόγησης.
 
Χορηγός της διοργάνωσης είναι η PRO TOUCH.

Πληροφορίες στο :210-5140740 & 6939398744, Email: intersportevents@sportcamp.gr