SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφιακός πελματογράφος!!!!

Ψηφιακός πελματογράφος είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ' ενός, κι αφ'ετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση.
Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τη δυναμική βάρους-φέρουσα λειτουργία ποδιών (περπάτημα) και να συντάσσουμε τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και ανάλυσης πίεσης.
Χρησιμοποιώντας την ιατρική έρευνα που συνδυάζεται με τα έτη κλινικής εμπειρίας, τα συστήματα των πελματογράφων καταγράφουν και αναλύουν με μοναδικό τρόπο τις κινήσεις των ποδιών. Δίνει στον θεραπευτή (γιατρό-φυσικοθεραπευτή) τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.

Τι μετράει ο Ψηφιακός Πελματογράφος;
pelma
Στη στατική εξέταση, επεξεργάζεται την κατανομή-την εντόπιση και τον μέσο όρο της μηχανικής πίεσης η οποία κατανέμεται στα κάτω άκρα. Μετράει τις αποστάσεις τις γωνίες και την επιφάνεια στήριξης ενώ ταυτόχρονα αναλύει την σταθερότητα (stability) του ασθενούς κατά την ορθοστατική θέση.
Στη Δυναμική εξέταση, αναλύει τις διάφορες φάσεις του βηματισμού το γράφημα της φόρτισης τη μέγιστη πίεση το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους.
Μετράει την πίεση σε N/cm2 που ασκείται κατά την διάρκεια της βάδισης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των πελμάτων.
Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών.
info: 6947.805.338

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στις 7μμ το Σάββατο το ντέρμπυ Ελληνικό-Παναθηναικός

 

Λόγω ζωντανής διαδικτυακής κάλυψης και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας ΑΟ Σουρμένων Ελληνικού – ΑΟ Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών της 8/12/2012, αντί ώρας 16:00 θα διεξαχθεί ώρα 19:00.