SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το Ελληνικό έσπασε το αήττητο του Αθηναικού!

PDF Εκτύπωση E-mail
πηγή: www.weplayball.gr
Το Ελληνικό με μια εκπληκτική Μπροκ και τη Σταμάτη σε φόρμα σταμάτησε το σερί των 105 νικών του Αθηναικού. Το Ελληνικό πήρε προβάδισμα από νωρίς και με όπλο την άμυνα ζώνης, το συγκρότημα της Καπογιάννη πήρε τη νίκη με 65-68 στην παρθενική του παρουσία στα σαλόνια της Α1!

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Η αλήθεια είναι ότι το εκπληκτικό αήττητο του Αθηναϊκού διήρκησε πάρα πολύ. Ίσως περισσότερο απ' ότι μπορούσε να φανταστεί κάποιος πριν από τέσσερα χρόνια και επτά μήνες όταν ο Παγχιακός γινόταν η τελευταία ομάδα που κέρδιζε σε αγώνα πρωταθλήματος τις Βυρωνιώτισσες. Το Ελληνικό πήρε περηφανή νίκη με 68-65 στην Εργάνη μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και άφησε στη δεύτερη θέση τον Αθηναϊκό μένοντας πρώτο αήττητο και συγχρόνως σπάζοντας το σερί του Αθηναϊκού των 105 νικών που έφερε την ομάδα του Βύρωνα ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες.

Το συγκρότημα της Καπογιάννη ήταν καλύτερο από το ξεκίνημα του αγώνα και πήρε τα ηνία στο σκορ στο πρώτο εικοσάλεπτο με την Μπροκ να δεσπόζει στις ρακέτες και τις Σταμάτη και Μπόνη να εκτελούν από την περιφέρεια. Έτσ προηγήθηκε με 24-19 στο δεκάλεπτο και 44-39 στο ημίχρονο την ώρα που μόνο η Κοσμά προσπαθούσε να κρατήσει τους γηπεδούχους μέσα στο ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες μπήκαν ακόμη πιο δυνατά και με μια άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν από το πέμπτο λεπτό και μετά και στην οποία (όπως έγινε και στα ματς με Κρόνο και Τερψιθέα) κόλλησε ο Αθηναϊκός, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με +16 (52-36).

Εκεί ο Κώστας Θαλασσινός (ο Γιώργος Ζευγώλης ήταν κανονικά στον πάγκο αλλά όχι όρθιος αφού απαγορεύεται από τον κανονισμό) επέλεξε ένα πολύ κοντό σχήμα με τέσσερα γκαρντ (η Κοσμά είχε φορτωθεί με φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού), πίεσε σε όλο το γήπεδο ενώ η Λύμουρα ανέλαβε ηγετικό ρόλο σε επίθεση και άμυνα. Η πολύπειρη γκαρντ με συνεχόμενες διεισδύσεις κατέβαζε τη διαφορά ενώ στην άμυνα έπαιξε πάνω στην Μπροκ (!!) χωρίς να καταφέρει το Ελληνικό να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα. Έτσι με αντεπίθεση διαρκείας ο Αθηναϊκός μείωσε σε 65-66 εννιά δεύτερα πριν τη λήξη. Η Σταμάτη ήταν ψύχραιμη και έκανε το 65-68 ενώ στην τελευταία φάση ο Αθηναϊκός βρήκε το ξεμαρκάριστο τρίποντο με την Κεχαγιά από τη γωνία, όμως η έμπειρη γκαρντ αστόχησε. Οι παίκτριες του Ελληνικού έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας τη νίκη ενώ ιδιαίτερα συγκινημένα ήταν τα μέλη της διοίκησης της ομάδας και ο χορηγός που πανηγύρισαν με τις παίκτριες.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ 65-68(36-44)
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Θαλασσινός): Βουκίσεβιτς 2, Λύμουρα 20(1), Σπαθάρου 3(1), Καζαντζίδου, Κασάπογλου 3 (1τρ. 8ριμπ.), Ζότοβα, Κεχαγιά 6(8ριμπ.) , Κοσμά 24 (3τρ. 13 ριμπ), Ισκιόγλου, Κυριακοπούλου 7
ΕΛΛΗΝΙΚΟ(Καπογιάννη): Αξιοπούλου 6(1), Σταμάτη 15(3), Ευμορφοπούλου, Τσουκαλά 2, Μπαλτα 4, Χαλιβέρα 6 (1τρ. 9 ριμπ.), Σπαθάρη 2, Μπακαλη, Μπόνη 8, Μπροκ 23(19 ριμπάουντ), Μουρντ 2

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στις 20:00 το ντέρμπυ κορυφής Αθηναϊκός - Ελληνικό

Λόγω κωλύματος του γηπέδου και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας Αθηναϊκός ΑΣ – ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού, για την 8η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της 24/11/2012 αντί ώρας 19.00 θα διεξαχθεί ώρα 20.00 στο ίδιο γήπεδο.