SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

SPORTS THERAPY LOLIS KOSTAS

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ή ΒΙΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.


Οι φυσικοί μαγνήτες και τα πηνία, όταν διαρρέονται από εναλλασσόμενο ρεύμα δημιουργούν ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Στις χαμηλές συχνότητες το μαγνητικό πεδίο υπερέχει του ηλεκτρικού ενώ στις μεγαλύτερες υπερέχει το ηλεκτρικό. Οι μαγνητικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κίνησης των δυναμικών έτσι ώστε κάθε ηλεκτρικό ρεύμα παράγει ένα αντίστοιχο μαγνητικό πεδίο. Η μαγνητοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του μαγνητικού πεδίου για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.
 Οι ζωντανοί ιστοί περιέχουν πολλά κινούμενα δυναμικά λόγω της ροής του αίματος και της λέμφου, της κυτταρικής κίνησης και των νευρικών ερεθισμάτων που η αλληλεπίδραση σε κάθε μαγνητικό πεδίο είναι σχεδόν βέβαιη, παρόλο που δεν υπάρχει καμία απόλυτη επιστημονική αναφορά για το πώς τα μαγνητικά πεδία επιδρούν στον ζωντανό ιστό
ΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
Η πιο πρόσφατη μορφή αυτών των θεραπειών στηρίζεται στο γεγονός ότι οι μοντέρνοι μόνιμοι μαγνήτες είναι πολύ πιο ισχυροί από τους παλιότερους. Είναι όλοι κράματα κοβαλτίου, νικελίου και άλλων σπάνιων γήινων μετάλλων που μπορεί να είναι 15 φορές μαγνητικά ισχυρότερα από τα παλαιότερα κράματα.
Η θεραπεία με μαγνητισμό – ή βιομαγνητισμός – χρησιμοποιεί μικρούς μαγνήτες που τοποθετούνται στο δέρμα συνήθως πάνω ή γύρω από ένα trigger point. Ο βιομαγνητισμός (ή θεραπεία Taiki) μπορεί να εφαρμοστεί και με διάφορους άλλους τρόπους, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου.
Ο τρόπος δράσης των μαγνητικών πεδίων θεωρείται ότι είναι όμοιος με τον τρόπο δράσης της παλμικής διαθερμίας βραχέων κυμάτων, αλλά αργότερος.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ
 Τα αποτελέσματα της επίδρασης του μαγνητικού πεδίου εκδηλώνονται κύρια στις ουσίες του οργανισμού που γίνονται μαγνητικά δίπολα. Οι κύριες επιδράσεις είναι:
  • Παρατηρείται μεγαλύτερη απελευθέρωση ενδορφινών συμβάλλοντας στη μείωση του πόνου.
  • Ρυθμίζεται η ανταλλαγή υγρών δια μέσω της κυτταρικής μεμβράνης συμβάλλοντας στην μείωση του οιδήματος.
  • Παρατηρούνται μεταβολές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.
  • Αυξάνεται η αμυντική δράση του οργανισμού με αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, αιμοπεταλίων και γ-σφαιρίνης.
  • Παρατηρείται απελευθέρωση των οστεοβλαστών.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ
Σύμφωνα με τα φυσιολογικά αποτελέσματα που θα επιφέρουν τα μαγνητικά πεδία, θα βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού και της βιολογικής δραστηριότητας των κυττάρων, στην αύξηση της αιματικής ροής και της απορρόφησης του οξυγόνου, στην επιτάχυνση της πόρωσης καταγμάτων.
Ένα σχετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο δημιουργείται σε ένα μεγάλο καλώδιο, όπου τοποθετείται το μέλος και το παρέχουν ορισμένα μηχανήματα. Το πεδίο αυτό ταλαντώνεται, αλλάζοντας συνεχώς κατευθύνσεις με διάφορες συχνότητες ως 50 Hz. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα αυτών των πεδίων σε μη ενσφηνωμένα κατάγματα καθώς και στη νόσο του Perthes. Ομοίως 0,38ms παλμοί σε 72 Hz έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στη θεραπεία της τενοντίτιδας των στροφέων.  Ο συνολικός χρόνος θεραπείας ανάλογα με την περιοχή κυμαίνεται από 10 ως 20 λεπτά.
 Λόγω των υπερβολικά χαμηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχουν θερμικά αποτελέσματα και έτσι η μαγνητοθεραπεία είναι μια απόλυτα «ψυχρή» θεραπεία.
Όσο αφορά την ασφάλεια των μαγνητικών πεδίων δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο, όμως οι έρευνες είναι περιορισμένες. Πάντως, η χρήση των μαγνητικών πεδίων όταν υπάρχουν μεταλλικά εμφυτεύματα, βηματοδότης, εγκυμοσύνη ή κακοήθειες καλό είναι να αποφεύγεται.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

TRYMAX....Άλλο ένα "θαυματουργό" βραχιόλι.


Πριν από καιρό είχα αναφερθεί στο “Power Balance”, ένα βραχιόλι ενέργειας το οποίο βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία κατά τα λεγόμενα των κατασκευαστών του. Για να μην φανεί ότι προσπάθησα να διαφημίσω το συγκεκριμένο προϊόν θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν ανταγωνιστή του το οποίο με τη σειρά του υπόσχεται καλύτερες επιδώσεις. Μιλάμε για το ‘’TRYMAX’’… Ας δούμε τί είναι το trymax και τί μας προσφέρει…
     Το TRYMAX ενσωματώνει την τελευταία ολογραφική τεχνολογία και βοηθάει στην βελτίωση των επιδόσεων σου.
Λειτουργεί θετικά στο ανθρώπινο σώμα χαρίζοντάς του αρμονία, ισορροπία και αποκατάσταση της ενέργειας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ενισχύοντας τις αρμονικές συχνότητες του ανθρώπινου οργανισμού.
Φορώντας το ολόγραμμα κοντά στο σώμα επιτυγχάνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία των κυττάρων προκαλώντας άμεσα και διακριτά αποτελέσματα.
Για κάθε Sport, για κάθε Lifestyle, το TRYMAX ανταποκρίνεται στη σωστή ενεργειακή ροή του σώματός σας και προσθέτει την δύναμη, ισορροπία και ενέργεια που αφαιρεί η σύγχρονη ζωή.
Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, προερχόμενα από αμέτρητες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, που δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν πλέον γίνει «κομμάτι» της ζωής μας. Κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, μόντεμ, κεραίες τηλεφωνίας, ηλεκτρικές συσκευές, είναι τα απαραίτητα πλέον αγαθά της εποχής μας, που ωστόσο επιβαρύνουν τον άνθρωπο.
Το TRYMAX είναι ένα επαναστατικό προϊόν τελευταίας τεχνολογίας που μας προστατεύει αποτελεσματικά από κάθε ηλεκτρονική ακτινοβολία, από κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, ανεξάρτητα από το που προέρχεται.
Αυτό που πραγματικά κρατάω από αυτό το κείμενο είναι η φράση ‘’ σωστή ενεργειακή ροή του σώματός σας’’. Άλλο ένα προϊόν το οποίο προσπαθεί να εξισορροπήσει την ενεργειακή ροή του ανθρώπινου οργανισμού. Όσοι το πιστεύουν τους προτρέπω να δοκιμάσουν και άλλους τρόπους ακόμα πιο φυσικούς όπως ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ και ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.   

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011